M-am mutat pe JohnCristea.RO

luni, 8 iunie 2009

| Cam multa ploaie, vrea cineva? |


Am revenit mai repede pentru ca aici se toarna galeti pline cu stropi de ploaie. Nu ma deranjeaza, imi place, dar excesivul ma sacadeaza. E o imagine ce incepe sa fie bruiata, iar noroiul iese in evidenta. Iar strazile vor rade in plina goliciune. Masinile se vor bucura de stapani mai lefteri, curatenia fiind efectuata la vreo spalatorie din apropiere.

Eu ma pot misca in voie, deocamdata ma ascund de vreme si nu vorbesc prea des despre ea. Se spune ca oamenii cand nu mai au niciun subiect in fata si cand inspiratie s-a irosit, atunci aplica ultima sansa, planul de final, discutiile despre vreme. Un lucru stiut, dar nu realizat. Lasati vremea sa-si faca de cap.

Iar daca pe aici tuna, incep vocile sa tipe la mine, pc-ul vrea sa fie inchis, iar oamenii se retrag, unii invata, altii tocesc, altii se amesteca cu muzica. Eu ma incadrez in contur si imi e teama pentru ca pe ziua de azi nu o sa mai zambeasca nimeni. Doar lumina noptii ne va face cu ochiu'.

O tipa nu stie cat e ceasu', iar alta se balbaie incercand sa-mi comunice ceva. Odihna nu-mi lasa degetele spre relaxare si cred ca am sa fug, prin imprejurimi, va anunt in caz ca ma ratacesc.

Intrebarea mea e daca va vrea cineva sa ma caute, sau iar voi sta ca un fraier asteptand sms-urile sa curga. Am un "inbox full" de la o vreme, dar fiecare are un scop prea materialist. Chestiile astea se pot cumpara de prin magazine, evident cu banii vostri!

Eu traiesc neudat, neexperimentat. Se baga cineva? Vrea cineva ploaie?

| Multumesc pentru nimic... |


Macar eu stiu sa multumesc si nu imi e teama sa scriu cuvintele astea. Ca nimicul se intampla si se dezvolta e din vina caldurii ce a sufocat o lume prea activa, dar de ce semnele tale sunt mai jos de zero si egale cu o indiferenta nu pot sa inteleg, e ca si cum cineva mi-a sters o parte din memorie.

Imaginatia imi bate mereu la usa din sticla, vede dinainte starea mea si o amplifica dupa cum vrea. Visele imi arata o parte dorita mie, realitatea e plina de abonati ce "momentan" nu pot fi contactati.

Sa nu te uitam nici pe tine "domnule", cel care tot timpul stai si vorbesti la telefon, nu-mi exprim o frustrare, dar casca aia nu are ce cauta pe langa urechi. Iar daca te gandesti la stereo, fa asta doar dupa ce-ai ramas singur. Tie nu-ti multumesc, nu inca. Mai astept sa vad ce pasi mai faci. Sper din suflet sa-ti pastrezi echilibru, desi se anunta rafale de vant.

Le-as multumi oamenilor ce stiu sa stea stana de piatra, dar e inutil, eu nu-i pot face sa zambeasca, cel putin nu in lumea lor.

"Multumesc pentru nimic... ", poate fi si un mesaj. Il poti experimenta intr-un graffiti, poti arata lumii ca poti face nimicul in culori, CURcubeu n-are limite.

Elevatii sa taca din gura, n-am nevoie de pareri sucite si nici de critici ce vin din neintelegeri copilaresti. Pur si simplu, multumesc!

Licheaua se naste dintr-o curva, si e normal sa vrei si tu, dar nu e normal sa si reusesti. Ai voie sa te ametesti, dar nu-ti permit caderea in gol si nu bag mana'n foc, dar parca nu-ti sta bine. E normal sa nu te schimbi, asa te'nvata "sistemul".

Prin noapte, m-am asezat la clasa intai, loc de fite platit nasului la un pret redus. Ma intrebam de ce s-au nascut oamenii astia fara cuvant. Erau geamurile deschise, era prea mult curent si m-am bucurat ca la rece pot gandi mai bine. Cola m-a ajutat sa creez mesaje, si desi am folosit pluralul nu am reusit decat un singular. Petrecerea s-a deschis, iar tutunul era mestecat, iti ramanea in gat.

Am continuat fara sa mai pun semnul intrebarii la fiecare miscare. Felicitari bugetarilor, astazi priviti ziua de luni ca pe o relaxare. Si n-am cui sa-i dau un multumesc, dar de-ntalniti nimicul, sa-mi dati macar un "bip", promit ca eu am sa-mi fac prezenta.

Folositi telefoanele, nu le lasati sa zaca pe "silentios"!