M-am mutat pe JohnCristea.RO

sâmbătă, 17 iulie 2010

| Pe fruntea ta zace o eticheta |

Adevarul e ca nu va mai trece multa vreme si vom purta asupra noastra si coduri de bare, poate chiar vom suporta si scanarea neintrerupta si vom fi contorizati pentru tot ce gura noastra imbuca.

Nu mi-ar parea rau sa simt cum cineva ma urmareste si sa am senzatia ca statului ii pasa. Dar visele astea se implinesc doar pentru vedete, aici, intre noi, supravietuim doar din respect si barfa.

Fruntea noastra lucioasa de-atata caldura bine-venita, surprinde ochii celor cu stare, iar vorbele curg din curiozitate. Rar intalnesti chipuri cu scoci la gura, fiecare vrea comunicare. Parca ii si simti cum au pofta sa-ti povesteasca ce a facut vecina sau cum e imbracata fufa ce zace plina de viata la semafor si asteaptand un nou tip de claxon penetrant si cu "valoare".

De cand ne stim... De cand ne stim? Va spun eu, de cand se povesteste de noi, inca de la prima boacana iritanta practicata pe adulti. Inca de atunci, invatam sa studiem omul si sa-i dam o nota in mintea noastra. Daca nu stim sa numaram pana la zece, incercam cu niste calificative sau expresii ale chipului nostru diabolesc de credincios vietii.

In alta ordine de idei, ne sustinem unii pe altii si ne adunam in bisericute pentru a ne impartasi experienta noastra de viata. Intotdeauna, exista unu' mai "cocos" si altu' mai fraier. La final, gaina castiga detasat, desi cineva i-a furat ouale.

Nu v-ati prins inca? Ne judecam unii pe altii si uitam de noi. Atentia si aprecierea e pentru ceea ce vad ochii nostri. Chiar si orbii vad... dincolo de aparente.

Noi suntem ceea ce ne dicteaza ceilalti. Conteaza de cele mai multe ori gura lumii, nu putem trai fara ca ea sa ne bage in seama si ne opunem parerilor rupte din realitate care de cele mai multe ori sunt si negative.

Eticheta de pe fruntea noastra, arata cat de studiati suntem de ceilalti. Am facut o coletie de pareri in mintea noastra, iar noi, in oglinda, ne vedem asa cum ceilalti ne-au descris. Am uitat sa ne descoperim pe noi insine si sa inchidem vocea din exterior.

Frumosul vine din interior, doar tu esti important pentru fiinta ta. Ambitioneaza-te si rupe eticheta!

Macar fa-ti un tatuaj si sustine-ti calitatile in fiecare litera inscriptionata pe pielea "muncii".

La final, dupa ce murim, va iesi la suprafata adevarata caracterizare: doar pamantul si viermii il vor mai cunoaste. Si totusi, a fost un om bun...