M-am mutat pe JohnCristea.RO

duminică, 14 decembrie 2008

| Dematurizare |



Recunosc inca de la inceput ca acest post are o legatura cu melodia celor de la Voltaj. M-a cam inspirat si mi-a adus aminte de lucruri ce le-am cam inghesuit intr-un loc prea stramt.

Dematurizare. Adica desenezi pe linia vietii tale un punct, il incercuiesti si il consideri prezentul. De aici incepe nebunia ta. De aici incepi sa faci totul mai pozitiv chiar daca nu e.

Oricum ai fi considera-te pentru momentul acesta copil. Nu-ti atinge chipul, dar imagineaza-ti ca ai pielea fina, ca mintea ta nu sta la banii din buzunar pe care-i detii, nici la numarul de aventuri pe care le-ai avut in ultimul timp si nici macar la familia pe care ai cam uitat-o.

De ce a trebuit sa ajungi matur? De ce a trebuit sa te schimbi atat de mult si sa dai peste nas celor ce nu ti-au oferit respect? De ce nu ai mai lasat de la tine asa cum faceai candva? De ce nu sti sa te mai distrezi ca inainte? De ce familia insemana totul, iar tu nu face parte din ea? Si astfel deja iti insirui viata ta, asa cum este, uitata de rebelul din tine, de energie si de pofta de nebunie.

Ultima"manifestare"... posibil atunci cand ai pierdut o suma de bani, sau cand ai vorbit rastit intr-o conversatie, de mai mult nu esti capabil. Esti prea matur.

Ca sa te destresezi numeri pana la zece, incepi de unde vrei, iar la sfarsit tragi aer in pipt, in cazul dematurizarii se percep "taxe", iar sacrificiu il poate face doar mintea.

Am uitat sa mai zambim si sa nu ne intrebam de ce. Am uitat sa fim noi si am inceput sa traim dupa niste aberatii de principii. Lumea ta ti se invarte in mica palma, dar doar lumea stiuta de tine. Ai uitat de multi, i-ai ignorat si ai ajuns un clasic. Rusine. Dematurizeaza-te.

Pune mana si invata cum sa descresti din violenta, din duritate, din seriozitate si din monotonie. Pune-ti prietenii toti la un loc si numara-i. Ai grija ca macar sa ajungi al cifra "unu". Daca nu reusesti, foloseste semnul intrebarii in viata ta, si aplica dematurizarea.

Ia-ti un concediu, pleaca nu prea departe de casa, cu iubita, sau amanta. Uita de cei ce ti-au ridicat fire in cap si le-au facut sa cada si traieste. Important e sa poti spune ca te simti bine. 

Bea, imbata-te, sau stai treaz, dar ameteste-te in copilarie. Dormi fara sa auzi decat cum ploua, sau da muzica la maximum si reuseste sa te trezesti cu adevarat. Asculta-ti inima si ai sa observi ca usor ritmul se accelereaza. Nu e ca in muzica, aici nu dai stop cand vrei, ci doar o data. Profita si fa doar ce simti. Zambeste si nu avea complexe, ignora prostia si iubeste orice, pana si o floare si dusmanul, dar si pe tine. Narcisist sa fii, orice, doar sa iti aduci aminte de copilarie.

Iar dupa ce ai starea completa, du-te la oglinda, ai sa vezi ca nu esti tu, cel de ieri, esti cel de azi. Acum poti decide cum vrei sa fii pe viitor. Iti doresc sa fii un "imatur" cu maturitatea si sa traiesti maine, la fel ca si azi.

Acum imi injectez in vene ceva din categoria "stagnare", pentru ca-mi place senzatia de mijloc, sa ma pot uita la ceas la ore fixe si sa cred ca exista cineva care ma iubeste. 

Si totul incepe prin crezare.

Dematurizare, si ai libertate la a trai.