M-am mutat pe JohnCristea.RO

marți, 7 octombrie 2008

| Banii si prostia lor |


Ii numeri zi de zi si vrei sa nu se mai termine. Ti-ai dori sa fie din ce in ce mai multi desi mediu in care traiesti te face ca a lor cantitate sa scada clipa de clipa. Daca stau sa ma gandesc cred ca singura chestie pe care o urasc in viata asta e "hartia", banul, acea "sugestie" pe care o dai la schimb pentru a iti satisface nevoia ta de moment, in niciun caz ceva permanent.



M-am hotarat sa scriu ceva si de banii astia de care vorbeste toata lumea si de care cu totii am devenit dependenti cu sau fara voia noastra. Banii se fabrica, deci tot noi oamenii i-am inventat. O inventie de care imi e scarba. Incerc sa folosesc cuvinte dure pentru ca deja in ziua de azi totul se rezuma la niste bani. Chiar daca te referi la simpla plimbare prin oras, fie ca vrei sa iesi cu prietenii sau cu iubita, fie ca trebuie sa te deplasezi intr-un anumit loc sau ca vrei doar sa respiri ai nevoie de hartiile alea pe care toti pun mana.




Nu as avea reactia asta daca ar exista o persoana, macar una in lumea asta, care sa nu se gandeasca la "mizerii". Stiu sunt buni, daca ai multi poti avea pe oricine langa tine si poti avea multe. Oricum nu cumperi sanatatea in totalitatea, iar iubirea niciatat. Dar ne-am obisnuit fara aceste doua lucruri , iar fericirea inseamna un plus de nimic, pentru ca al nostru buzunar e intoxicat pe nedrept cu multe hartii valoroase pentru o majoritate sau chiar pentru majoritatea in sine. Ma gandesc ca exista doua categorii, cei ce au nevoie de bani si cei ce-i au, dar ma contrazic si spun ca exista putini care nu vor sa mai auda de asa ceva. Am inventat categoria asta ca sa ma pot include si pe mine.


Maine , sau din clipa asta vreau sa nu mai aud de bani, ahh si tu ai sa-mi spui ca s-au inventat cardurile si sunt extrem de subtiri si pline cu orice suma, dar chiar goale uneori.

Nu vreau sa-mi porti pica ca am ceva cu banii, dar macar ia tu atitudine pentru a nu mai pune accent pe valoarea materiala ci pe altceva. Nu te-ai saturat sa privesti o persoana doar dupa cum e imbracata si dupa cat de multe chestii de firma are. Sau iti place sa vezi mereu firme gen "puma", "nike" si muuuulte altele. Mie mi s-a acrit. Ma uit la toate "donsoarele" din viata asta si mereu vor numai "material" . Eu cand aud parca mi se incretzeste si mai mult parul si am senzatia ca toate numai asta cauta. Ma rog, uit de bani si de cele ce se numesc materialiste ca m-am exprimat si cu alta ocazie despre acest "mic" fenomen.


Am auzit de curand o persoana care a grait o replica nemernica "iubesc banii", si imi statea pe limba sa-i spun ceva in genu' "ai grija sa nu te-alegi decat cu iubirea lor", dar n-am avut starea necesara. Mi se pare o idiotenie sa poti iubi banii, posibil forma lor, sau mirosul, sau de ce nu chiar chipul celor de pe hartii sunt atractiile acestor ani[sau poate e la moda draga]. Poate au vreun cupidon incorporat si daia sunt atat de iubiti banii.




Ma indexeaza google-ul acum cu acest cuvant >ban<>bani<>



Apreciez acele persoane ce stiu sa se distreze si altfel decat inecandu-se in bani si in valoarea lor si in acelasi timp depinzand de fenomenul asta. Sanse reale pentru cei ce se gandesc si la altceva putine, dar totusi exista si eu ii sustin.



Maine uitam de campaniile antiManele si introducem antiBani sau antiMaterialism pentru ca sunt mai concrete si au un impact direct asupra celor ce au legatura cu... nu mai spun ca i-am facut reclama. Fenomenul devine "brend" si apoi e si la OTV si iar se produc banuti, eu vreau doar sa se tina cont si de altceva.



Am incredere in putinii care exista si vreau sa cred ca ai sa-mi dai si o solutie pentru a trece de la subiectul expus la adevaratele chestii de care ar trebui sa depindem si sa ne bucuram.


Fara bani esti mort in ziua de azi, dar fara un Tu adevarat esti un alt fake ce face umbra pamantului degeaba.