M-am mutat pe JohnCristea.RO

marți, 30 noiembrie 2010

| Mos Craciun a saracit |

Mi s-a intiparit in minte inca de mic copil, existenta pozitivului si a lui Mos Craciun. Nici macar in prezent nu pot sa rup legatura magica dintre mine si cadoul surpriza venit de la batranel. Dintr-o nesimtire obisnuita, familia mi-a spus curand sa deschid ochii si sa renunt la a mai crede in magia sarbatorilor.

Mi-au ramas amintiri placute si mirosul de portocale, pur si divin. Azi, Mos Craciun e tinerel, are in ureche un cercel, vine si face striptis pustoaicelor cu bani, aduce vibratoare ca si cadou, excursii in tarile calde si eliminarea traditiei. Ne-am decapitat sufletul si ne umplem stomacul de calorii. Ne vaitam ca nu avem ce manca pe masa, dar cand vin sarbatorile facem tumbe, ne spargem capetele, ne imprumutam la banci, ne prostituam legal si bem cat ne tin picioarele.

Mos Craciun a saracit pe interior, vine fara zambete, aduce putine clipe de fericire, iar cei mici incep sa reproseze asta cerului. Din haosul asta nu se fac decat bani. Mos Craciun e doar un "biznis". Echilibrul nostru a fost dereglat de prea multa publicitate.

Cazarile au triplat preturile, iar sarbatorile vin in batjocura. Dai trei salarii pe o distractie si un la multi ani. Totusi, exista minciuna ce ne face sa speram la ceva mai bun, la o schimbare, la o daruire reciproca si la pacea mondiala.

Mos Craciun va fi inlocuit! Incerc pe aceasta cale, sa-i conving si pe altii sa duca rugamintea mea mai departe. Va implor, nu ucideti Craciunul, nu-l lasati sa zaca intr-o balta de sange!

Colindatorii nu mai au ce cauta pe la casele/blocurile oamenilor. Locuinta noastra e pazita de Bidepa, avem interfon, centrala termica in loc de soba cu horn pe care sa intre ...

Iar cand se va auzi colinda, ironia va grai: " Iar ati venit sa cersiti?"

Mos Craciun nu exista! Pacaleala de 25 decembrie ...