M-am mutat pe JohnCristea.RO

vineri, 25 iunie 2010

| Am luat-o razna |

Cand vara ar vrea sa graiasca canicula si bronz uniform, eu stau si tremur in casa, fara sa-mi mai dau explicatii pentru tornadele spontane ce apar prin draga noastra tarisoara.

Hai sa tragem pe nas miros de viata, de aer de munte, de mass media adusa la tacere. Hai sa luptam pentru succes si sampanie.

Mi s-a scarbit de ceea ce aud si vad la televizor, de mirosul crud de rahat ce-l provoaca ziarele, de radiourile ce nici nu mai stiu muzica.

In timp ce multe femei se vor declara curve, barbatii vor suferi de o impotenta continua. Nimeni nu e capabil de purificare, traim intr-un haos ce ne conecteaza.

Nu exista clipa in care sa nu-mi dau dreptate. Imi spun cat de frumoasa ar fi "izolarea" mea in varf de munte, aducerea oceanului la picioarele mele, plutirea mea in spatiu, starea de drogare deloc ileagala, fumul industrial sters din plamanii mei.

Nu va trebui sa mai aveti multa rabdare, apogeul prostiei se va arata indata. Deja traim intr-o lume violata, intr-o intimitate de altii controlata, in globul ce unii il pateaza fara sa le pese. Fa o crima, omoara o veste!

Cladeste din ideile si dorintele tale un zid puternic, astfel vei reusi sa te aperi, sa distrugi gurile rele ce "macane" ca niste rate, sa tocesti graiul timbrului diavolesc.

Am luat-o razna, ne-am lovit puternic si nu recunostem. Ne curge sange si nu ne doare. Ne spalam si reusim o capodopera: zoaie.

Cine nu rezista, asteapta sfarsitul. Cine nu rezista, nu traieste. Cine nu rezista, nici nu s-a nascut. Ne bucuram, rezista o lume'ntreaga!

Cum sa nu innebunesti cand e criza, cand vezi ca buzunarul iti e tot mai gol, cand trupul cel penetrai de-o vecie, acum te respinge, cand masina si motorul iti zac in parcare?

Imi adaug accesoriile favorite si car pe capul meu o pereche de casti. Ma deconectez in stilul meu si cutremurul il simt in vene. Am toata viata in mainile mele si nu-mi vreau decat fericire, eu imi aleg starea. Paradox!

Si inca astept sa ma surprinda o ploaie torida, sa-mi ia nisipul dintre degete, sa rupa castele din vama. Sa ma "rastingnesc" cu inceputul lunii si sa beau o bere deloc singur.

Mai tarziu ea sa ma gandile in tapla, sa facem amor si sa ne prinda valurile, sa purtam dupa noi pahare si Jack... si-o sticla de cola.

Abia la final incepem sa respiram si ne mintim ca ne e cald, apoi ne e frig, apoi ne sarutam, ramanem pana la rasarit imbratisati.

Roaga-te sa nu sune alarma, sa nu ne dea de gol lumina, sa mai ramanem pentru o vreme sub clar de stele, sa fie magia de la 1400, sa rupem suflete din mijlocul pustietatii.

Iar pentru final de dragoste, s-o tinem asa inca zece vieti. Pentru inceput de iubire, sa ne dam cu crema de protectie.

Mi-ai bronzat sufletul! O sa tina o vara, o viata!

In lumea asta se poarta razna! Saruta-ma, ma!