M-am mutat pe JohnCristea.RO

joi, 5 iulie 2012

Puterea - Inovaţie sufletească


            Puterea este o sursă sigură de rezistenţă şi succes. Ceea ce nu se cunoaşte, este adevărata putere care nu constă în ore pierdute în sălile de forţă sau în dominarea excesivă prin violentă şi cuvinte jignitoare. Puterea are o linie de armonie şi pluteşte în siguranţă, fiind accesată doar de cei ce-şi descoperă un alt Univers. Într-o ordine mai simplă şi firească, simplitatea e demnă de putere, iar unde lucrurile fireşti sunt "standardizate", se poate crea un trend pentru inovaţie sufletească.
            Ne asigurăm trupul şi maşina, dar uităm de sufletul nostru. Îl tratăm, în cea mai bună situaţie, cu o rugăciune şi o vizită la psiholog. Unde se greşeşte? Acolo unde nu există un interes absolut către o dorinţă, acolo unde personificăm visele, dar pierdem din coerentă şi realitate.
            Dacă drumul ales este plin de gropi şi te transpiră  la propriu, nu te lăsa dezamăgit de alegerile făcute. Unde există exerciţiu, există şi rezistenţă. Aici începe puterea! Unde tăcerea prinde glas în interior şi dăruieşte energie pozitivă prin simpla prezenţă. S-a demonstrat că fără durere nu există conştientizare spre iubire! Avem nevoie de un traseu cât mai bine structurat pentru a alege, la final, o fericire autentică.

Cum ne păcălim? Ascultând de falsa putere: banii!

            Banii sunt cel mai de preţ mijloc prin care omenirea este manipulată chiar şi în prezent. În vreme de foame, omul reacţionează, din instinct (probabil animalic) şi face tot ce-i stă în putinţă pentru a asigura un potenţial financiar de succes.
            Puterea nu înseamnă bani. Banii doar domină oamenii ajunşi la necaz ce salivează la ceea ce arată mass media. Cu bani putem cumpăra falsa putere şi ne putem afirma în faţa celor ce aşteaptă cuvântarea neloială, de proastă calitate. O mahmureală a fostului creştin ce lucrează la un bun inutil, deocamdată. În acest sens şi sectele asigură o parte din hrana sufletească, însă nu oferă decât cuvinte desprinse dintr-o schemă a puterii negative.
            Puterea vine din tine şi atrage de la sine energiile celor ce ţi se aseamănă. Sfera pe care o creezi produce un impuls ce acţionează ca un magnet. Nu te lăsa influenţat de ceea ce alţii au, ci fă-ţi o evaluare a calităţilor tale, a adevăratelor calităţi. În momentul în care ţi-ai descoperit inclinările, exploatează-le şi dăruieşte experienţa ta şi celorlalţi. Învaţă şi dă şi altora. Puterea poate fi mai uşor reprezentată de un grup. Pentru unicitate este nevoie de puritate. Cum manipularea a atins cote uimitoare, e greu să ne purificăm singuri. Dacă vrei să-ţi încerci pacea interioară, du-te într-un loc zgomotos, plin de stres şi încearcă să-ţi elimini gândurile, să rămâi tu cu tine şi cu puterea.
            Cărţile vorbesc despre putere, însă nu reuşesc să ne-o transmită, ci doar să ne irite şi să ne pună pe gânduri ilogice.
            Temă pentru "acasă": Când te-ai trezit odihnit şi plin de viaţă, ultima oară? (Te-ai gândit mult la acest moment?)

2 comentarii:

  1. Tu cum iti tratezi/hranesti sufletul ca vad ca la teorie esti bun? Cu practica cum stai?

    RăspundețiȘtergere
  2. Textul de mai sus contine o autosugestie expusa in mod public. Nici eu nu sunt mai breaz. Deocamdata incerc sa ma departez de tentatiile pe care mi le ofera puterea neloiala. Intai imi tratez sufletul, iar apoi incep hranirea lui prin recunostinta fata de tot ceea ce am. Sadesc niste seminte, ma descurc eu...

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta, parte din blog