M-am mutat pe JohnCristea.RO

sâmbătă, 21 iulie 2012

Ploieşti. Martor la tentativa de suicid

 Poză cu Virgil la prima lui tenativă de suicid, 
strada Zimbrului, zona Malu Roşu, Ploieşti.
            Am fost martor la tentativa de suicid ce s-a desfăşurat azi noapte, în cartierul Malu Roşu, pe strada Zimbrului. Un individ, pe nume Virgil, s-a căţărat pentru a doua oară pe un bloc cu patru etaje pentru a-şi lua viaţa. Era trecut de miezul nopţii, iar Virgil înjura de mama focului, încercând să atragă atenţia şi să-şi spună durerea. Tot mai mulţi oameni s-au adunat la faţa locului pentru a vedea despre ce e vorba.
            Poliţia, ambulanţa şi pompierii au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a convinge bărbatul să coboare de pe bloc. Virgil, însoţit de alcool, a început să-şi verse frustrările şi să dea vina pe Ramona, soţia/concubina lui cu care, din câte am înţeles, are şi copii, pentru viaţa de nimic pe care o are.

 La prima tentativă de suicid a lui Virgil,
 Ramona dădea declaraţii pentru televiziunile locale. 

            De ce s-a urcat Virgil pe bloc? Sunt mai multe motive la mijloc. Din ceea ce spune bărbatul care ameninţă că se sinucide, Ramona a declarat pentru televiziunile locale  că soţul ei a tăiat-o cu lama şi că îi e frică să mai trăiască alături de el. O situaţie cumplită! Virgil a început să dea detalii din viaţa intimă şi a recunoscut că obişnuieşte să ia lumea la baiatie, ba chiar a ameninţat că face "măcel" dacă se pune cineva cu el.
            Închipuiţi-vă următorul tablou: un bărbat de cel mult 33 de ani, cocoţat pe acoperişul blocului, fumegând dintr-o ţigară şi făcându-şi curaj cu alcool. Pentru că era la a doua încercare de suicid, lucrurile au fost uşor familiare. Prima scenă s-a terminat în condiţii de siguranţă, însă, în acest caz, pe timpul nopţii, într-un moment în care nimeni nu se aştepta, Virgil a decis să îşi pună capăt zilelor. S-a aruncat in gol de la etajul patru fara să-şi anunţe căderea cu vreo replică.
            Ambulanţa, aflată la faţa locului, a intervenit de urgenţă. În cădere, individul a întâlnit crăcile unui copac, iar ţigara aprinsă a reacţionat ca un foc ieftin de artificii. Trupul lui Virgil se zbătea între viaţă şi moarte, iar multe voci îl întrebau de ce a procedat aşa. Din ultimele informaţii am aflat că Virgil a scăpat cu viaţă, dar are toate şansele să-şi repete isprava.
            Poliţia nu ar trebui să lase în libertate astfel de indivizii, care îşi pun capăt zilelor. Dacă se întâmplă o dată, se va întâmpla până va reuşi - aşa spune statistica rece. Virgil trebuie trimis la un psihiatru, internat şi ţinut acolo până se face bine.
            În ciuda vremurilor triste pe care le ducem, trebuie să apreciem viaţa şi să vedem şi partea frumoasă a lucrurilor. 

3 comentarii:

 1. la ce sistem medical avem, slabe sanse ca cineva sa ii acorde asistenta medicala de care are nevoie. mie una imi e mila de el. am inteles ca ar avea si epilepsie. bine ca a scapat cu viata....si sa speram ca nu va mai repeta gestul. nu am dormit toata noaptea....m-am trezit in urlete....a fost groaznic cand am deschis geamul si mi-am dat seama ce s-a intamplat. si acum ma zbarlesc toata. singurii vinovati pentru ce i s-a intamplat aseara sunt cei care luni au decis sa il lase "in libertate". trebuia sa il duca la spital, sa fie tinut o perioada sub tratament cu antidepresive, sa i se acorde consiliere de specialitate........e trist si dureros in acelasi timp. singura lui "vina" e ca s-a nascut bolnav intr-o tara in care sistemul sanitar e si el bolnav...si care in astfel de cazuri considera ca totul fost un gest extrem cauzat de aburii alcoolului. rusine politiei, rusine ambulantei, rusine......daca luni ajungea la spital, aseara nu se mai intampla aceasta nefericita si nenorocita intamplare.

  RăspundețiȘtergere
 2. Imi pare rau sa stiu ca un nebun de genul asta are sanse sa-si faca rau si a doua oara. Sistemul sanitar e la pamant, profesionistii ne-au plecat in tari straine ca sa lucreze pe sume decente si Romania zace pana cand v-a primi un impuls si va iesi in strada, fara nicio exceptie. Despre consilierea de specialitate nici nu mai comentez. E important de stiut un amanunt: fiecare politist ar trebui sa fie un bun psiholog!

  RăspundețiȘtergere
 3. Cand avea Ionut vreo 4-5 ani l-am timis sa cumpere paine, pe la 8 dimineata. S-a intors ingrozit. Vazuse un om atarnand in afara unui balcon, spanzurat. Inca isi aminteste toate detaliile.
  Astia suntoameni labili psihic, iar necazurile lor ii afecteaza si pe altii, pentru ca nimeni nu ia masuri.

  RăspundețiȘtergere

Parerea ta, parte din blog