M-am mutat pe JohnCristea.RO

joi, 16 decembrie 2010

| Profiti cat inca nu te-ai ofilit |

Fii un mandru trandafir, nu te ofili fara voie, nu te izbi de duhoarea poporului si nu lasa betia sa te macine in primul club de noapte! Bautura nu e pe gratis, prin ea te vinzi mai repede, zambetul tau nu e spontan, e doar o masca pusa prea pe ochi... d'aia nu mai vezi!

Acasa te asteapta caldura sufleteasca, pe drum dardai ca un caine fara stapan, unde e muzica nu e nimic si totusi nu esti singur. Loveste din lateral oglinda in care te privesti, sparge sperantele unei imbunatatiri fizice si priveste dincolo de pieptul ce urla de mandrie. Fii tu, mai ceva decat o floare! Stiu ca la anu' ai sa te ofilesti. Si ca sa scapi de tentatii, ia un taxi pana la prima strada laturalnica, acolo doar pisicile mai stiu cum sa te-ncalzeasca.

Aproape e iarna! Se fastacesc stropii si tind sa se faca nea! Oamenii vor ramane aceiasi, doar fata si-o vor schimba... ascunde... cu-un batic, fular, punga sau ochelari.

Trage de timpul asta pretios, fa-l sa se-ntinda precum o guma mestecata ore-n sir. Nu te obosi sa arati ce-ai mai bun, altii descopera raul ca fiind atu! Ce-i drept, cata vreme cineva iti va uda radacinile, tu vei urca spre cer, dar intr-o zi dusmanul te va surprinde, va face pe nasul si te va taia cu totul. Vei devini un trofeu, un brad de Craciun ucis pentru doua saptamani de mireasma.

Mai du-te la biserica, mai spune o rugaciune si nu ajunge la mila nimanui. Doar tu te poti ridica din groapa in care deja ti-ai adancit picioarele. Si cum frigul porneste de la calcaie, ai sa racesti!

Pentru eternitate... am sa cunosc un trandafir artificial!