M-am mutat pe JohnCristea.RO

miercuri, 1 septembrie 2010

| Hoitul de care suntem vinovati |

Cand ceva dureros se intampla, omenirea este in stare sa sufere si sa jeleasca la fiecare portita, fie ea reala sau virtuala. Nu uitam sa aruncam vina asupra unor oameni si sa-i criticam pentru modul ipocrit in care au actionat.

Tranzactiile noastre de ordin sufletesc functioneaza ca pe roate: se trece de la iubire la ura intr-un mod alert. Acum te papusesc si nu mai pot de dragul tau si in urmatoarea clipa iti var scuipatul meu pe tine, mi-e scarba.

Politica si femeile au un rost pe planeta asta, sa ne promita marea cu sarea, sa ne innece in vise si sa ne jure ca o sa fie curat. Ne stergem pentru moment balta de lacrimi ce zace in ochii nostri si mirosim a parfum pentru cateva zile. Nu trece o viata si ajungi curva societatii, din vina ta.

Daca ciorapii tai stau imputiti prin incaperile tale mult prea dichisite, daca nu faci altceva decat sa pui kilograme pe tine, daca esti intr-o cearta continua cu vecinii, daca iti bati nevasta si copii te urasc, tu esti vinovatul. Iar eu nu te judec, dar te-arat cu degetul.

Cu plapuma asta plina de necazuri ne invelim atunci cand ne este frig, doar soarele ne mai da speranta unei reveniri. Un wc-ul ecologic plin de "viata" de care ne folosim, tara noastra draga pe care o ruginim.

Romanul, tiganul, cersetorul, omul in intregimea sa, se ia dupa ce aude, el e vinovat doar ca a uitat. Nu mai stie sa fie creativ, lucreaza pentru altii, asteapta ca banii sa cada din cer si rupe visele celor ce abia incearca sa si le construiasca in minte.

O privire spre ursuletul meu de plus ce nu imbatraneste niciodata, ea, pastrunsa de caldura somnului si eu. Cam putina pace dincolo de peretii in care-mi "zace" privirea.

O sa lingem acadele, o sa mancam ciucalate si o sa bem cafele decofeenizate, toate cu aroma de hoit. In felul acesta limbile nostre vor tremura de spaima si mintea va gasi o solutia pentru radacinile nostre ce se rup.

Sa plantam in noi bunatate si sa culegem in fiecare toamna fructul fericirii.

Deocamdata treaba e simpla: suntem pana la brau bagati in hoit si mirosim in toate tarile. Doar la noi in tara ne plimbam cu Ferrari si Q7 si totusi mai avem o sansa.

Pasta de dinti n-o sa ne spele gura de vorbele murdare. Strategia vine din interior catre exterior.

In fiecare zace o indiferenta nelimitata. Folositi-o ca replica impotriva celor ce ne conduc de pe scaune si din televizioare. Indepliniti-va visul.