M-am mutat pe JohnCristea.RO

sâmbătă, 9 octombrie 2010

| Testamentul Romaniei |

Pamant divin, imputiciunea in care zac trupurile noastre, antireclama televizata, gurile pline de gunoi...

Daca Romania ar trebui sa aiba un inventar, un Testament cu ceea ce lasa urmatoarelor generatii ar insira o cutie a Pandorei, dar si o bogatie nesfarsita. Noi avem motorul, dar ne lipsesc ambalajul si combustibilul. Dormim in orase poluate si muntele se plictiseste singurel asteptand noi vizitatori care sa se si stabileasca si sa fructifice ceea ce gasesc.

Ne pricepem in a distruge, in a rupe din frumusete! Fondul de ten te face mai frumos, dar apa iti arata uratenia ce se regaseste dincolo de gunoiul de sub pres. Nu ne putem ascunde la nesfarsit, suntem nepriceputi in a agata turistii straini de Romania, vin cativa chinezi si se minuneaza, dar stirea pozitiva ajunge cu greu pe internet. Strainii spun ca suntem tigani, ca ne omoram intre noi, ca nu stim decat sa vorbim despre saracie si ca suntem lenesi cand vine vorba de munca.

Ne scuipam chipurile pentru greselile altora si nu stim sa ne asumam riscul de a castiga. Lasa.., ma, ca merge-asa... au facut altii, nu are rost sa ne mai miscam si noi grasimea pentru cativa ani de existenta. Murim toti in 2012? Neahhh, murim normal ca si pana acum si mizeria ne va lovi ca picatura chinezeasca.

Criza la altii dureaza doi ani, apoi totul merge ca pe roate. La noi criza a devenit o moda dupa care altii profita si incaseaza ultimii banuti ramasi prin saltelele romanilor. Traiasca bancile si imprumuturile facute pe cinci ani!

Vom lasa tarana amestecata cu sange, aur inca nedescoperit, forme de relief unice in lume si istoria unor oameni ce au trait pentru a ne pastra in forma in care ne regasim in zilele noastre.

Haosul este in prezent. Legea nescrisa spune ca se va face liniste cand rautatea va depasi iubirea. Ne inselam din nestiinta si nu avem voie sa credem in vid. Inca n-a uitat de noi!

Romania, tara pe care cei infometati o parasesc.

Un comentariu:

  1. Cred ca pe viitoarele haine nu va mai scrie dolce gabana,adiddas...puma etc... ci direct CRIZA ....va fi o marca vestimentara cu adevarat "trendy" si apasatoare....Iar Romania o promoveaza din 90 nu din 2008...din 2008 suntem in Criza gradul 4...Oricum mi-as face satul sau orasul meu,pe nume CRIZA,acolo as da voie doar celor care vor sa fuga de gunoaie si jeg...as creea o iluzie optica ,dand impresia de munti,izvoare nesfarsite si parfum de vanilie. O viata noua in orasul CRIZA!!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta, parte din blog