M-am mutat pe JohnCristea.RO

miercuri, 13 mai 2009

| Ce e bun e interzis, nu? |


Bun, hai sa-ti spun. Eu, am o mare ura pe Eva asta inventata acum ceva timp. Avea totul si a zis sa incerce noul, noul care oricum il vedea deja vestejit, care cuprindea doar pofta de cunoastere, si a binelui si a raului. Fructul interzis cautat de ea, a trebuit sa fie si gustat, si cum are in sange talentul de a atrage si turma, Adam a zis sa nu ramana el mai prost, s-a combinat si el cu rautatea. S-au innebunit pe sine si le-au disparut aripioarele, perfectiunea lor s-a degradat, iar negativul a iesit primul la suprafata.

Ce n-ar da masculul sa zareasca pe strada o Eva necultivata. Una ce e imbracata in uniforma de nud, ce zace sub soare doar ca sa fie racolata de picuri de ploaie. Iar Adam, el e mai rar in zilele noastre, e masterizat de alcool si de prostie, isi manifesta sexul detinut in pantaloni, aratand ca fara nu se poate, muschii i se incordeaza pentru fiecare bucata. Studiaza atent, cu cat mai trait, cu atat mai inteligent.

Iar carne? Iar ceva bun? Si vrei si interzis? A, nu, tu esti nebun, tu le combini pe toate, ofera-I rima “foarte tare frate”. Urla din rasputeri, manifesta-ti instinctele animalice, spune ca tu te tragi din maimuta, ca viata ta se bazeaza pe incredere, ca totul spus pe fata e mai soft. Eu as ghici in stele, ti-as spune cand ai sa mori sau cand murim cu totii.

Te-ai tolanit, maine te updatezi, camasa nu e la singular, nu suporti oglinda fara tine, iar venele vor interzis. Tu ce zici Laura, despre tine vorbesc? Normal ca nu, tu esti mai pura decat Eva. Tu faci doar lucruri impresionante, iar candva dadeai hormoni pe spate, acum predici, preoteasca mica ce esti.

Spune dupa mine: “Promit sa nu mai fac niciodata”. Stiu ca tot ca tine e, sunt curios sa aud tonul pe care pronunti silaba cu silaba. Ea? Da, are mere, asa am invatat la scoala, dar Eva e mai puternica, a avut tupeul sa muste din mucegaitul ala de fruct, a avut sansa sa simta gustul unora de dupa viata.

Un foc ce te arde, dar nu te omoara! Adica, tipi din rasputeri, vrei salvare, vrei sa se opreasca, nu mai suporti, vrei macar moarte. Nimic din ce-ti doresti nu ti se ofera. Vise placute celor ce simt inainte de-ai crede pe altii.

Eu simt ca-mi e frig, simt ca mi-e somn, simt ca nu am nevoie ca Dunarea sa se instaleze in ochii mei. Aseara am facut inundatii, si acum doua zile, si poate chiar si-n drum spre fericire. Am cazut in primu’ canal si s-a facut bezna, am crezut ca e raul, dar s-a aprins o lanterna, era un sfatuitor, mi-a soptit cam tare si cu ecoul. Grairea lui se referea la asteptare.

Ce e bun si lui Dumnezeu ii place, dar oare interzisul ii da pace? Maine sa se inventeze si alte vorbe, o sa ne prostim de prea multa bunatate pe care n-o oferim cui trebuie. Masca nu va cadea curand, scopul e in fiecare bataie de inima, iar ochii spun ce graieste momentul.

Vrei sa vezi adevarul? N-ai cum! Se traieste, se simte

Fara hold, doar treci la purgatoriu, ne intalnim in alta viata.