M-am mutat pe JohnCristea.RO

miercuri, 11 martie 2009

| Articol despre un gelos |


Mascul gelos, lipeste vise si iubiri cu "superglue". Isi pateaza gandurile cu probleme inexistente si stie sa strice totul exact atunci cand nu trebuie.

Aratos de fel, atragator pentru o intreaga natiune, dar dotat cu o prostie ce-o raspandeste atunci cand se afirma. 

Discutii despre un necunoscut ce-si arata chipul prin alte persoane, ce lasa semne ce devin cicatrici si ce miroase a parfum de mantuaiala. Nu gresesc sa spun ca poate intr-o zi a fost si el special, a folosit delicatul si l-a pus in practica, s-a jucat cu picaturile de ploaie si nu a ezitat picurii. Afirm cu putere ca posibil iubirea lui a fost mare si a putut s-o exprime asa cum vroia, mai tarziu a stiut sa rupa...

A rupt tot farmecul si s-a inghesuit in vorbe, a cladit un sir de afirmatii si a ranit o ea. O doare, ii doare si totul pentru ca exista un ceva ce si-a bagat nasu', sau o manifestare ce nu-si avea rostu'.

Gelozia e departe de iubire. E neincrederea in persoana. E ca o femeie ce pe dinautru e chiar goala, e felia de tort fara gust, e lacrima falsa ce un actor o fabrica.

El, reuseste sa sparga usa. Sa intre fortat, sa urmareasca si sa descopere lumea de dupa... si surpriza nu apare. E prea simplu totul, iar asta il roade. Vrea actiune si tot verifica, dramatizeaza si accentueaza, vrea sa nu-i scape nimic, vrea sa nu doarma decat legat cu ea de maini...

E dependent si mai mult de atat e si obsedat. Are probleme, are obisnuinte, sufera de gelozie si totul se'mpute. Groaznica boala face ca reciprocul sa dispara. Balanta se inclina doar spre el, e doborat si vrea un lucru imposibil.

Ameninta cu moartea libertatii, distruge pana si ultimu' zambet, trage apa dupa orice conversatie si izoleaza specialul doar pentru el.

Zeita se duce... si plange, e doar o exprimare pentru a-i ascunde numele, iar renumitul rege cu pompa se umfla in piept. Si cea mai mica miscare provoaca in el o explozie si nimeni nu vede.

E tonul calm pe care il crezi divin, sunt ochii blanzi pe care magia'i cuprinde, scotocind in sertarul iubirii, bataia de joc intervine...

Si prostu' se risca, in momentul urmator e pus pe val, furtuna incepe si imi pare ca se-neaca.

Pierde...