M-am mutat pe JohnCristea.RO

vineri, 23 ianuarie 2009

| Clasica invidie |


Cea mai mare tampenie in ziua de azi e sa te oftici ca altu' are, iar tu nu. Nici sa nu-ti treaca prin gand sa incerci si tu ceva, tu doar vrei sa-ti pice totul pe tava. Mai greu e ca mintea nu te tine pe termen lung, esti pe cale de a refuza o informatie si accepti barfa, invidia si chiar iti place sa rupi vise.

Uita-te la ceas, e tarziu, trebuie sa ai agenda cu tine, sa tai numele ce l-ai consumat nu cu multa vreme in urma. Acum bifeaza urmatoarea victima, intereseaza-te cum o poti distruge. Ai grija sa nu-i lasi nici macar o speranta, arunca-l in cel mai tampit joc al invidie tale.

Te-as omori din cuvinte de te-as vedea in fata mea. Ai tremura in tine, desi nu mi-ai arata mie lucrul asta. Un nemernic de om ce duce invidia lui si in somn. Isi transforma frumoasele vise in planuri de "capturare" a subiectului. Ai pumnii mereu stransi si ochii inchisi, te concetrezi si nu scoti niciun cuvant.

De unde stiu eu? Pentru ca te-am privit. Iar singularul bate spre general, dar vreau sa nu devin incoerent. Ai si vreo "ea" in minte, dar iti e teama s-o bagi in seama, te duci la naiba si vrei sa ma iei si pe mine, iti dau drumu' la mana si te roade invidia.

Iti multumesc ca nu esti cel mai mare invidios, esti un clasic ce nu are scapare, un bolnav ce sufera de frig atunci cand altii transpira, ai o piele lucioasa in cap, lipsita de par, pe care iti trasezi harta invidie si e atat de lunga incat te impiedici si iti spargi capul. Harta se inunda si trebuie sa revi la forma ta initiala. Clasic.

Si cand vorbesti prea mult nu insemana ca si comunici, ci doar impartasesti vorbele tale, doar sa nu taci. Ti-ai pus ace langa tine si faci terapie intepandu-te, asa de mare a ajuns invidia ta, si tu nu vei putea fi altul decat cel de-acum.

Tu poate imi omori un vis, poate imi furi si din vise, poate te inspiri si tu ca mine din ce auzi si ce vezi, dar niciodata nu vei avea puterea sa recunosti ca asa e.

In lumea asta toti ne nastem in forma bruta, viata ne modeleaza, sperantele si durerile ne recicleaza, pacat ca invidia ta ne distruge pe toti.

Esti un clasic si nu te-ascult, tu da.