M-am mutat pe JohnCristea.RO

miercuri, 1 aprilie 2009

| Realitate cu delay |


Romana si engleza, desi pun pariu ca si cel de-al treilea cuvant l-am imprumutat. Suntem prea ipocriti ca sa iubim Romania si limba asta si deja englezismele ne atrag, ne cam drogam si asta e un fel de civilizare a prostie, nu ma insel.

Nu tin morala pentru ora asta, ci doar tin mana pe secundar si ma pot lauda ca tin timpul in loc. Restul merge, eu raman in urma. Nu simt decat o penibila reactie si renunt la idee, incerc sa restaurez starea, dar parca nu mai pot egala idealul.

Ca un motor ce ruleaza mai incet, sau mai repede, dar nu poate fi stabil. Ca ploaia ce parca ar canta uneori pe tabla lipita de balcon, mereu pe alte note.

Am probleme cu mine, corpul mi s-a dereglat, iar stomacul a luat-o razna, insomnia m-a parasit, iar eu vreau sa am grija de mine. Virgule apar la tot pasul si credinta mea e puternica, totusi nesimtirea nu ma lasa sa dau semne de viata.

Si daca ma asez pe burta ma doare, si stand sa privesc tavanu' e si mai groaznic, secret iti spun, dar intr-o parte incep sa ma linistesc. E dureros, as vrea sa'ncetez cu asta.

Aici e totul virtual, dar aplicat in viata se poate numi real. Creierul tau are nevoie de ceva timp pentru a percepe ceva-ul meu. Acum s-a acomodat, e tentat sa i se faca pofta tot mai des, nici nu i se apleaca si nici nu se satura.

Mai greu, dar ajunge, se hraneste din informatii ce sunt deja expirate, stie doar ca sunt de prin lumea asta.

Pentru o satisfactie in ritm cu a mea, ar trebui sa ne sincronizam inima si sa atingem realitatea.

17 comentarii:

  1. @sHaDoW gIrL Astept sa-mi spui si de ce.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca limba asta "Romana" e ca in vorba aia,nu iti baga mana pe unde nu trebuie ca ti-o tai....asa si cu limba,macar de era epilata.... :)
    Cu Stomacu John ia niste scobutil sau alt medicament,daca apar manifestari neplacute omoara primul farmacist iesit in cale,sigur apoi va fi consultat de un medic!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am modificat vorba aia : era "iti bagi nasul..." ,dar noi de fel bagam mana si limba... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. tot era 1 aprilie,nimeni nu a avut azi haz,nici o gluma,nici macar una,si credeam ca pana acum viata asta a fost o gluma.Nu mi-a spus nimeni :"Bai vezi ca e o gluma,tu defapt esti bogat,nu vai mama ta" :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sigur ca da. Haideti sa fugim de englezisme pentru ca nu mai suntem patrioti. Stricam frumusete de limba. Dar haide sa vorbim corect...a se citi conform noului Doom. Si intre mine si cucoana de la coada vacii nu mai e nicio diferenta. Orice analfabet care nu a pus in viata lui mana pe o carte subit stie sa vorbeasca corect. Cum sa nu iubesti minunata limba. Si imprumutam cuvinte. Si ne e mai usor sa trantim un cuvant in engleza decat sa cautam echvalentul in romana. Si ce?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nici asta nu mi se adreseaza mie."Realitatea este ceea ce majoritatea consideră că trebuie să fie, nu neapărat lucrul cel mai bun şi nici macar cel mai logic, ci ceea ce s-a adaptat dorinţei colective"(Coelho),iar Einstein spunea "Realitatea este doar o iluzie, însă una foarte persistentă"...o persoana realista,poate prea realista...alice

    RăspundețiȘtergere
  7. ...nu e bun cei bun... e bun cemi place...(Haotique)

    RăspundețiȘtergere
  8. postul asta e scris la 23:17 minute sau dupa ora 12 1 noaptea

    RăspundețiȘtergere
  9. as putea spune ca era o melodie :)
    noi ne-am dat pe englezisme, ca romana am uitat-o demult.. sau nu am stiut-o niciodata.. :)
    oricum frumos..

    RăspundețiȘtergere
  10. esti interesat de un link exchange?

    RăspundețiȘtergere
  11. @dan Chat-ul atasat pe blog iti sta la dispozitie pentru a vorbi despre "link exchange".

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte real ce zici si ai dreptate! Dar suntem multi care, probabil si fara sa ne dam seama folosim englezisme pt ca ne pare mai usor. Sunt unele cuvinte in romana care-ti umplu gura cand poate fi inlocuit cu un simplu cuvant in engleza. Usor de zis insa, sunt multi care te iau de "cu nasu' pe sus" ca "nu mai stii romana?" ... eu una cred ca Romania oricum nu mai e ce a fost odata si nici nu va mai fi ... si sunt atatea lucruri ce ar trebui schimbate de care englezismul sinonim cu ele va fi "shit" ...
    Stii care e vorba romanului "ma doare-n cot" ... asa ca prea mare bataie de cap nu se merita. Da, se schimba 2,3 persoane si chiar, hai sa zicem 100, insa 100 nu pot schimba o tara intreaga doar daca lovim sus, dam gratis si oferim dragoste "in rate" ...
    Mi-a placut enorm subiectul atins de tine si felul in care-ti exprimi punctele de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  13. asa este invatat roman sa copieze, la examene, traditii, si multe altele. cum multi isi spun: daca vecinul are o masina noua hai sa-mi iau si eu. n-avem ce sa facem cat de curand nu cred ca o sa mai existe limba romana

    RăspundețiȘtergere
  14. Pai ar trebui sa vorbim romgleza, ca limba romana e dusa de mult la pascut printre tinerii de azi! E bine sa stii o limba, doua, trei etc... dar nici sa uitam originea!

    RăspundețiȘtergere
  15. Am observat ca si eu de o bucata de vreme fac o propozitie jumatate romana jumatate engleza,ceea ce nu e asa de bine.De aceea am hotarat sa-mi controlez vorbele astfel incat sa raman la radacini,la romania.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta, parte din blog