M-am mutat pe JohnCristea.RO

luni, 13 aprilie 2009

| Efect de termopan |


Parca ar da sa ploua. De nins nu mai sunt sanse, iar vestea e in starea de raspandire. Nu orice e posibil, ci doar imposibilul are sanse de supravietuire.

Magnetul mintii noastre atrage doar surse sigure. Noi nu putem observa orice, noi doar ne limitam. Muntii sunt prea mari ca sa-i mutam din loc, destinatia noastra e dincolo de ei. Si sa ajungi nu'i prea usor, ai variante o mie. Si tot drumul astepti o minune si tot ce e in jur se leaga de tine.

O ploaie ce speri sa-ti spele pacatele. Acel ceva ce pe el scrie "puritate". Astea's doar vise, tu esti un "junior". Ai nevoie de timp, regulat va trebui sa respiri adanc, ai sa te obisnuiesti cu noul, iar vechiul iti va face cu mana dintr-un dulap.

Totul inchis si tinut sub cheie, iar cheia tinuta sub cod. Un plastic ce inconjoara in stil de sarpe un intreg univers. Urmatoarea creatia e departe de-atingere. Respira, e vid.

S-a inchis. Nimic nu mai intra, nimic nu mai iese. Sansa ta e sa privesti din cand in cand. Timpul le rezolva pe toate acoperind transparenta cu fum. Si nu te amestec la nesfarsit, temopanul asta graieste in vid.

Efectul tau e continuat de indiferenta. E semnul de stop chiar si pentru un grabit, un rest inventiv.

Prevad ca n-ai sa astepti la semafor, ai sa alegi alta cale, o sa te manance pielea si frigul te va da gata. Or sa te salute gurile, or sa te sarute cateva, raspunsul tau atat de simplu, cum ar fi... "hai pa".

Nu stiu de ce-ti place, te stiu altfel, e un efect imprumutat. E de la straini si bine nu-ti face, si te-ai obisnuit sa nu mai ai pace. Eu zic ca se poate si mai rau, te contrazici si sapi la greu. Esti profunda si te infunzi spre centru fara sa stii ca acolo e din ce in ce mai cald.

Si cand o sa fie totul la extrem n-ai sa mai suporti. O sa intervina si durerea si cu siguranta n-ai sa plutesti.

Indiferenta, efectul de termopan, cand cineva striga si nu "vrei" s-auzi, cand cineva sopteste ca pentru "surzi".

Chimia atrage sau respinge, esti rece, de gheata si totusi te frige...

12 comentarii:

 1. @sHaDoW girL Eu sunt dincolo de taste...

  RăspundețiȘtergere
 2. eu ma aflu in spatele termopanului:)

  RăspundețiȘtergere
 3. @sHaDoW gIrL Chiar ma intrebam de ce nu te aud, poate e o realitate cu delay...

  RăspundețiȘtergere
 4. wow cred ca iubesti,dar oare pe cine? fluturasi

  RăspundețiȘtergere
 5. se poate.. pe mine intarzierea asta...ma aduce la realitatea pe care eu nu vreau sa o vad...si mi se pare imposibila

  RăspundețiȘtergere
 6. Prevezi gresit,am sa astept.De catva timp tot fredonez melodia "Antiprimavara".Mi se par foarte adecvate versurile lui Paunescu(la omul poet ma refer,nu la politician);ascult-o macar o data te rog,chiar daca nu asculti genul asta de muzica(mie cel mai mult imi place varianta lui Tudor Gheorghe).
  "Ce dacă vine primăvara
  Atîta iarnă e în noi
  Că martie se poate duce
  Cu toţi cocorii înapoi."alice

  RăspundețiȘtergere
 7. Ce minte diabolica.. impuscate frate!!!

  RăspundețiȘtergere
 8. @catalin Mintea mea "diabolica" spune sa-mi indrept arma spre tine.

  RăspundețiȘtergere
 9. Subiectul asta se potriveste cu starea mea zilele astea,dar iese el si soarele nu numai afara , ci poate si la mine.
  Imi place ceva la Becali,incearca sa faca ceva de genu ca in vorba aia: "Fa Ca Dracu pana treci Podu". Cam ghinionist sa il si treaca ,dar trebuie,la noi orice e posibil,dar pana si Dracu vrea sa para mai "bun"!!!

  RăspundețiȘtergere
 10. am baut putin vin ,scuze daca nu se intelege nimic.....Deja ma doare-n cot de tot,e posibil asa ceva? Mama da ce placut e unori sa te doaraaaa drept in coot...!!!

  RăspundețiȘtergere

Parerea ta, parte din blog