M-am mutat pe JohnCristea.RO

joi, 30 octombrie 2008

| Un pic din trecut |




Senzatia pe care o ai cand te privesti in oglinda si vezi ca-ti lucesc ochii. Depasita de narcisism si de o doza de zambet continuu. Starea ce vrea sa te dea de gol ca esti indragostit, sau ca mintea ta a purces un pic in trecut si traieste ceva chiar in momentul ce se desfasoara acum.




Ti-ar placea ca anumite clipe sa le poti prinde in pioneze, sa ai un burete ca sa nu te doara clipa...si sa te poti intoarce oricand acolo, atunci cand vrei sa iesi din prezentul ce te zguduie.




Adevaratul sens al tau consta in trairea prezenta, dar totul dureaza prea putin si incepem sa confundam totul cu ceva ce a fost. Ne limitam doar la a spune " ce frumos a fost", o expresie ce iti creaza clipa de dinaintea dorintei, dar s-a dus.




Imi despletesc un pic din mintea mea incurcata, desprind ceva si iti sugerez ca ma consider un norocos. Cand mi-am propus ceva am reusit, absolut orice nebunie sau lucru banal s-a facut dupa cum mi-a batut mie "capul", dar asta nu inseamna ca tot ce "tipa se aude". Deja dispare spontanul si unii devenim chiar niste roboti. Ne obisnuim cu surse ajutatoare si cladim din cel mai apropiat suflet o simpla masinarie ganditoare.




Acum o sa vrem a ne intoarce in trecut. Chiar daca mie nu-mi plac toate partile, sunt totusi bucuros ca am dat tarcoale si acelor clipe, am doar invidie ca nu am "trait" mai multe ci am facut dintr-o stare...una continua, doar una cu multe detalii.




Imi aduc aminte de mine de acum multi ani si sesizez o oarecare schimbare pe zi ce trece. Nu ma stiu pana in patru ani pentru ca probabil nu am avut dragoste decat pentru lucrurile cele mai de pret. Am vazut si ceea ce nu trebuia vazut, am si trait si imi doresc mereu mai mult, pentru ca deocamdata am prea putin. Pot sa intru in reverie si sa tin minte oamenii de ieri, si sa-i compar cu cei de azi. Unii au doar vorbe mai frumoase si ceva kilograme in plus, altii sunt in continuare mitocani, dar unii mereu au ascuns ceva ce abia acum au curajul sa graiasca. [ si totusi ai slabit]




Un pic din trecutul meu. Picul acela as vrea sa-l inregistrez de aici incolo ca sa ti-l pot expune tie. As selecta doar ce-mi place, as lipi totul ca un film, si ti-ai face o parere, dar una falsa.[as pune chiar si fundal muzical] Si asta ca sa intelegi ca toti aratam celorlalti doar partea buna, uitam sa recunoastem cine suntem, de unde am plecat, unde privim cu sufletul si unde cu mintea si unde am ras, dar si plans pentru prima data.




Chiar ma intreb, mai tii minte cand ai plans pentru prima data? Cand te-ai nascut, dar altii s-au bucurat pentru tine. Acum cand vezi pe cineva plangand, asculta-i povestea pentru ca are ce-ti spune, fa-l sa rada cu tine, despre orice.




Cand varsta ta spune ca suma cifrelor e destul de mare, atunci spui ca totul a trecut repede si asta pentru ca ai savurat fiecare moment, dar nu in detaliu. Acum tii minte doar prima si ultima zi, restul e un mare cuvant de legatura ce l-ai scris in mintea ta cu litere mici de mana.




Trecutul meu, o parte traita despre care inca nu stiu a scrie multe, prezentul chinuit in a-mi tine pasul, iar viitorul o fereastra fara geamuri... doar ca zarea e in bezna de multe ori.


[iar avantajul e ca...]


Am un bec si-mi lumineaza visele...vreau secret de energie... si-un buton sa actionez totul.