M-am mutat pe JohnCristea.RO

miercuri, 3 decembrie 2008

| Dramatic |


Imi cer scuze daca titlul asta te duce cu gandul la limba romana, la vechea capacitate sau la viitorul BAC, sau la orice "chin" necesar tie pentru a te stresa si pentru a te pune pe invatat si renuntat.

Dramatic esti cand te comporti ca unii din fata ta, ca unii pe care nu vrei sa-i atingi pentru ca iti e frica ca or sa faca urat si or sa tipe mai ceva ca fata la maritat. Tipuri de oameni ce dramatizeaza si cel mai mic nimic. Acea combinatie intre o posibila sansa si o banala conversatie. Acel schimb de idei ce vrea un nou aliment, spontaneitatea. Doar ca dramaticul dramatizeaza.

E spontan sa spui ca nu-ti place viata pentru ca majoritatea o vor, dar nu stiu de ce. E grav sa spui ceva in plus despre viata pentru ca ai sansa sa dramatizezi. Si ai o tipa " de cea mai buna calitate" langa tine si tot ii gasesti un defect si iti spui fel de fel de intrebari, dar daca nu se misca bine, daca nu are sanii mari sau daca sunt lasati. Dramatizezi nu ?

Si ea poate nu e excelenta, viata, la ea ma refer. Tu oare incerci sa strabati perfectiunea, sa te bati cu ea, sa castigi ca mai apoi sa furi ceva de la ea? Tu nu, tu vrei doar ce e deja preparat si se cumpara cu bani si "inteligenta", si incerc sa dramatizez, nu imi reuseste ca tie.

E scaunul tau, iar eu iau loc pe el, vaiiii ce cald e, nici nu ma gandesc de ce si nici nu ma intereseaza, tu ai doar un fix sa revii la pozitia initiala. Ai plecat, plecat ramai, vorba aia, pune-ti pofta-n cui. 

Te-ai agatat, esti la-naltime si vrei sa zbori, fara poante, dar chiar n-ai aripi, sunt de vanzare la magazin, dar nu esti pui. Acum dramatizezi si nu te mai crede nimeni, chiar daca ai dreptate. Toti cred ca te uiti la un film si nu ti-a priit mancarea, ori ea a terminat, iar tu o astepti pe Angelina, inchizi ochii si o auzi " push baby, push, push". Esti gravid si situatia te depaseste? O viagra si doua somnifere vor face din tine o stana de piatra, dar si o lampa a lui Aladin, frecata de multe femei, si barbati poate.

Dramatizez cand tu urli fara rost, doar ca sa te arat pe tine si sa te sperii, dar tu faci totul pe dos si dai "volumul" mai sus, esti ilegal pe teritoriul meu si ma faci sa fiu nervos, dar eu nu dramatizez.

Concluzia vine de la sine. Ca putini sunt cei ce traiesc realitatea si ti-o exprima asa cum e, iar multi dramatizeaza facandu-se victime, sau chiar femei. Nu plangeti ? [o cresa, gradinita ceva ?]

12 comentarii:

  1. "Dramatic esti cand te comporti ca unii din fata ta" ....se intampla ca zilnic sa dramatizez lumea din jurul meu(prostia unora sau pitzipoancele)..nu stiu de ce o fac-probabil din distractie("problema" este ca o fac vizibil si persoanele respective se simt si reactioneaza dar ce ma uimeste e ca raman in aceeasi stare-oare pe ei nu i misca nimic?) sau pt ca nu mai suport falsitatea dulcegariile si asa mai departe...

    RăspundețiȘtergere
  2. fiecare dramatizam cva,kteodata chiar inconstient..si asta o facem atunci knd intalnim anumite probleme care ne marcheaza astfel incat ne face sa ne regretam soarta, sa ne revoltam k nu meritam sa patim asa cva,sa plangem si sa ne lasam dusi de manie si de durere...si e ceva normal..uman..te ajuta sa te descarci intr-un fel sau altu..dar intrebarea e de ce dramatizam tot chiar si cel mai mic lucru rau care ni se intampla, dar niciodata nu ne uitam la ceilalti, la soarta si durerea lor?..de cele mai multe ori exista egoismul acela de a te preocupa de propria soarta si restul sa ramana doar o imagine la care inchizi ochii de fiecare data knd apare in fata ta..si e atat de evident..si e atat de adevarat..dc nu putem sa ne bucuram de lucrurile marunte la fel cum ne plangem de cele rele atunci knd avem parte?in acest fel vom uita kt de mult valorea un zambet, o privire tandra,inocenta si naivitatea din ochii unui copil,bucuria k suntem in viata,k avem un acoperis deasupra capului,k macar unei singure persoane din lumea asta ii pasa de noi..dar totodata c usor ne bucuram atunci knd avem bani sau primim un cadou mare,de parca aia ar fi tot ce conteaza..chiar nu ii nevoie sa ai cea mai cool masina, cel mai performant telefon,sau cel mai rapid calculator..poti trai si fara acestea..dar oare poti trai fara caldura sufleteasca, fara sanatate, singur pierdut in propriul egoism?nu prea cred..asa k hai sa ne facem viata astfel incat sa gandim cu creierul si sa alegem cu inima,sa nu ne lasam coplesiti de necazuri si sa incercam sa gasim acea putere si speranta pt a merge mai departe..sa nu uitam sa zambim sincer si sa fim noi insine..sa nu ne fie frik sa zice "te iubesc" sau un simplu "multumesc" unei persoane care merita..si acum..hai sa visam putin si sa mergem intr-o lume in care timpul este infinit..iar noi nu suntem presati de grija zilei de maine..macar pt cateva min..asa k..inchidem ochisorii incet..si...visam..:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Dramatic.Da,foarte dramatic.Vezi tu,John,viata de liceean este destul de frumoasa dar si dramatica.Iubiri,trairi,emotii,stress,dezamagiri...........etc.Indiferent de ce se intampla..NU UITA SA IUBESTI,SA RESPECTI SI SA RAMAI OPTIMIST.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu cine esti si cati ani ai, dar dupa aberatiile pe care le scrii aici pot spune ca imi pare rau ca oameni ca tine au dreptul de a-si da cu parerea ce si cum.Termina o facultate, fa armata, ia-ti o slujba, orice... numai nu te plange la varsta care o ai ca esti nedreptatit. Nedreptatit o sa fii cand platesti taxe pentru statul roman. Pentru moment esti doar un sugator care primeste alocatie sau in cel mai rau caz nici nu da nici nu primeste. Dramatizare... stii macar ce e viata ca sa poti sa dramatizezi? Si apropo... dupa ce depasesti pragul de copilariei, adolescentei si in general al statului degeaba (certandu-ti parintii ca nu au facut ciorba buna sau ca nu ti-au luat atlasul de care aveai nevoie) cel mai important lucru e sa lasi totul ca pe o simpla amintire dintr-o vacanta. Viata iti incepe si cand o sa fii dat afara de la slujba si o sa mai ai si vreo 2 copii nu o sa fie de ajuns sa iti reversi frustrarile pe un blog. Pacat ca evolutie tehnologica inseamna involutie spirituala. Toti stiti sa va plangeti pe bloguri si sa fiti patrioti cand vine 1 decembrie. Angajeaza-te, promoveaza, fa-ti o familie si dupa aceea ai dreptul sa dramatizezi. La varsta asta, cum zicea o "politicianca": ciocu' mic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Antiblog iti multumesc de parere si iti inteleg frustrarile. Dar tocmai ce vorbeam de dramatic, esti acel stil si totusi te inteleg. O slujba am, deci un pas l-am facut. Nu incerca sa scrii ceva despre cineva fara sa cunosti persoana in cauza. Orice blog are o personalitate si desi ataci multi oameni intr-un singur post nu te condamn, doar ca probabil cineva ti-a cam dat peste nas, iar tu stranuti unde nu trebuie. Te astept si cu alte pareri. Multumesc inca o data.

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite. Chiar daca nu am nici eu experienta de viata a lui Antiblog sau a oricarei persoane inaintate in varsta, sunt lucruri de care poti sa imi dau seama de pe acum (incredibil..). Oamenii dramatizeaza pentru ca au nevoie sa se simta in centrul atentiei - chiar daca singurul sentiment starnit e mila.

    Andra are dreptate. Tine putin si de egoismul fiecaruia.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da... e frustrant sa vezi un copil care inca nu a invatat sa munceasca macar cat sa isi permita sa isi achizitioneze propria locuinta, cum iti da sfaturi de viata si te invata cum sa nu dramatizezi. Slujbe de liceu sau de facultate se gasesc la tot pasul si sincer sa fiu nu stiu cati dintre cei care le au folosesc banii pe care ii castiga pentru mancare, cazare si alte servicii care oricum le vin de la mama si de la tata. Poate ca sunt frustrari foarte mari, dar nu mai suport sa vad pe bloguri aceleasi si aceleasi pareri (unele mai putin, altele mai estetice) in care toti se plang sau iti dau sfaturi despre cum sa actionezi in realitate. Experienta lor de viata insa, se reduce la cititul catorva carti, observatul catorva intamplari in jur (care oricum nu sunt multe pana la pragul de adult mai ales pentru o persoana care are calculator si acces la internet!!!). Citind astfel de bloguri mai apar si fatuci sau baietiei suparati ca au luat un 6 la chimie sau (vai si amar) au fost dati afara de la acel tip de slujba de care vorbeam mai sus si ii vezi imbracati in negru, suparati pe viata si neavand orizonturi. Si asta e problema... din pacate, in loc sa-i citeasca pe Calinescu,Manolescu sau chiar de dincolo un Balzac, un Stendhal, citesc bloguri dinastea care ii in baga in ceata si isi formeaza niste pareri gresite despre viata. Termina o facultate buna (ideal ar fi sa iti si placa), angajeaza-te cu jumatate de norma; termina masterul si apoi poti lucra la norma intreaga. Abia atunci ai dreptul sa iti dai cu parerea ca altii dramatizeaza. Da, ai dreptate... nu te cunosc si poate gresesc cu multe din cele spuse, dar asta e realitatea creata de voi pe bloguri, parerile voastre sunteti voi. De multe ori iesiti din realitate si ramaneti atarnati de blogurile astea nenorocite care tampesc lumea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Antiblog, aici e libertate de exprimare, fiecare face ce si cum vrea. E un fel de jurnal personal, pus in altfel de "straturi". Poti scrie si poti fi citit. Exista persoane care au cu adevarat nevoie de un sfat, sau de o experienta. In continuare iti respect parerea, dar pasiunea pentru ceva nu are nicio legatura cu varsta. Poti fii mare si sa inveti de la cei mai mici decat tine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu sunt nici mare si nici nu am trecut prin prea multe... acum termin si eu facultatea desi trebuia sa o termin mai demult. Am rabufnit cand am citit niste pareri cu care nu prea sunt de-acord. Pe de alta parte... daca e jurnal personal... iti spune ceva cuvantul personal?
    P.S. Cand am intrat in divergente cu tine, nu te-am atacat pe tine ca persoana, ci intreaga comunitate de bloggeri pe care nu o mai suport tocmai pentru ca dramatizeaza tot. Asadar... don't take it personal, asa cum ar zice niste personaje de film american.

    RăspundețiȘtergere
  10. [pentru Antiblog] Nu m-am simtit atacat, si ti-am spus ca iti inteleg ideile. Fiind vorba de personal, am precizat in alta "interventie" ca exprimarea gandurilor mele se face sub alte "straturi". Daca e online poate fi vazut de oricine, dar la fel de repede poate sa nu intre nimeni pe el. E alegerea fiecaruia. Subiectul meu [ultimul postat] se referea chiar la lumea "cea de toate zilele" care nu se mai opreste din a abera, dramatiza si exagera, in mare parte chiar punand accent pe a ta parere si in oarecare masura sustinand-o. Atata timp cat am sansa sa ma exprim o fac prin orice mijloc "pasnic", cine vrea ma baga in seama, cine vrea ma critica sau lauda, cine nu e pe intelesul meu nu-l condamn. Multumesc inca o data.

    RăspundețiȘtergere
  11. Stimate domn antiblog inainte de toate va multumim pentru "atentia" de care dati dovada.Bineinteles fiind coleg cu acest baiat trebuie sa ii iau parte.Acesta este un drept la replica pe care ma oblig sa vi-l dau.Nu stiu cu ce va ocupati, (oricum)este irelevant pentru mine.Ceea ce doresc sa va amintesc,traim intr-o tara europeana.Traim in tara in care ar trebui legea 31,aliniatul 1, sa fie protejata.Ar fi nedrept si poate abject sa va raspund in termeni putin elevati,dar......Va rugam cei care sunteti anti-bloguri sa nu lasati comentarii care nu-si au rostul.Daca urmariti ceea ce se intampla in general,in viata de zi cu zi,in mass-media scrisa si vorbita,observati ca la moda sunt blogurile.Da,blogurile.Acestea sunt o forma de comunicare cu restul lumii.Nu ne puteti jignii,fiindca nu suntem "himene ale societatii",nu sunt "gaozari" sau alte denumiri abjecte care ni-se aduc.Ca sa nu va chinuiti sa cautati in Constitutia Romaniei" dreptul la libera exprimare" va informez eu. "Libertatea de exprimare" ARTICOLUL 30
    (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
    (2) Cenzura de orice fel este interzisă.

    (3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.

    (4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.

    (5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.

    (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.

    (7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

    (8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege.


    Dreptul la informaţie ARTICOLUL 31
    (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
    (2) Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.

    (3) Dreptul la informaţie nu trebuie să prejudicieze măsurile de protecţie a tinerilor sau securitatea naţională.

    (4) Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

    (5) Serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome. Ele trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante exercitarea dreptului la antenă. Organizarea acestor servicii şi controlul parlamentar asupra activităţii lor se reglementează prin lege organică.

    Stimabile cand ve-ti cunoaste aceste legi ale democratiei,va permitem sa ne dati lectii de viata.
    Deontologia profesionala ma obliga sa va ascult opinia,dar nu ma obliga sa fiu de acord cu Dumneavoastra.
    Cu deosebit respect va rog sa nu-l mai jigniti pe John si indirect pe colegii acestuia.

    RăspundețiȘtergere
  12. in legatura cu domnul sau domnisorul "antiblog" as avea de zis si eu cva..dak ai terminat o facultate si te au concediat de la servici,dak trebuie sa intretii o familie, sau dak pur si simplu esti independent aia nu inseamna k esti si matur..poti sa le faci toate..dar sa nu le faci bine..maturitatea la fel k si iubirea nu tine cont de varsta, ci de judecata, de felul cum privesti lucrurile si cum actionezi...deci te poti maturiza inainte de vreme si poti vedea totul cu alti ochi..poti trai experiente de viata care sa te faca sa te maturizezi chiar dak in sufletul tau ai vrea sa ramai la fel..si hai sa fim seriosi..o facultate o termina si cei care au bani da care s paraleli cu ea..pt k da mamica cu taticu bani sa termine copilu scoala cu brio si il rasfata cu masini de lux k doar trebuie sa i fie bine nu?..deci sentimentele si caracterul unei persoane nu sta in studii care mai nou is dobandite oricum numa nu pe merit(unele nu toate, k mai is si oamenii care se descurca dupa cum ii duce capu),nici in meserii sau ani de experienta..ci in felul omului de a fi..eu sincer nu l cunosc pe john doar din cateva vorbe pe care le am schimbat pe mess..si atat..da uneori nici nu i nevoie de mai mult k sa ti dai seama cum ii un om..si el e unul extraordinar, special, care indiferent dak dramatizeaza sau nu,dak deviaza(dupa parerea unora) sau nu, aia tine de problemele si de viata lui..nimeni nu are dreptu sa se bage in gandurile sale..dak el asta simte si asta doreste sa transmita ii ok..macar el transmite cva..idei..si nu numai idei..transmite sentimente..da nu oricine poate sa le inteleaga...si dak la domnisoru nu ii place ceea ce el scrie,vreau sa zic k la unele persoane,asa k mn,le place,si se regasesc, sau pur si simplu inteleg ceea ce vrea el sa transmita..si da..tocmai d aia..pt k ii tanar si gandeste asa, nu k majoritatea celor de varsta lui care sunt interesati doar la masini, cluburi si femei ,ii de apreciat..nu gasesti la tot pasu un om cu care chiar ai ce sa vorbesti...in orice caz john, indiferent dak la unii le place sau nu,pur si simplu nu conteaza..atata timp kt ceea ce scrii u vine din suflet, chiar nu mai are importanta..u scrie pt tn si atat...k oricum se va gasi cineva care chiar nu va trece cu vederea..asa k mn..u ai un suflet deosebit si mi face placere sa citesc ceea ce scrii u si stii asta..esti un om cu suflet mare si ai un caracter de nota 10..si asta nici un cuvant, nici o parere nu o va putea schimba..pt k va fi mereu acolo..in interiorul tau..

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta, parte din blog