M-am mutat pe JohnCristea.RO

marți, 19 august 2008

| Lucruri care-mi plac |


Daca spun ca-mi place orice pe lumea asta ai sa ma crezi nebun sau un "gresitor in gramatica" si as renunta la a spune ca mai exista ceva rau in lumea asta. Mie imi place totul asa cum e. Si raul si binele isi au rostul. Doua bile, una alba si una negra. Si imi place sa pun binele in fata ca sa uit de restul. Un individualist atunci cand vine vorba de clipe ce-mi apartin. Si ai sa spui ca fiecare clipa imi apartine, iar eu ti-as raspunde ca exista clipe pe care mi le "irosesc" si le "compromit" cu cei din jurul meu. Si sincer nu-mi pare rau de asta. Vreau ca ce e al meu sa fie dezvaluit si celui de langa mine, asta in cazul in care are chef sa ma asculte.

Atunci cand sunt ascultat, ascult si eu la randul meu si ma dedic. Vreau ca acum sa ma asculti si pe mine atat cat poti. Sa fii atent la randurile mele si sa le tratezi dupa mintea ta, sa le judeci si sa-ti faci o parere despre lucrurile ce-mi plac.

Si n-am sa te obosesc mai mult de atat pentru ca oricum urmeaza o parte in care vreau sa traiesti alaturi de mine macar prin cuvinte. Ceva ce eu numesc frumos.

Incep. Si posibil sa poti visa cu ochii deschisi, daca nu reusesti doar tine minte si apoi viseaza.

Ce e frumos si lui Dumnezeu ii place. Problema e ca eu nu sunt Dumnezeu si practic nu e o problema ci e o realitate multumitoare.

E frumos sa crezi ca exista cineva care are grijja de tine indiferent de situatie si care e pe punctul sa-ti ofere tot mai mult chiar daca nu meriti. Te intrebi acum daca si tu ai putea face la fel si reusesti sa te inchipui pe tine oferind cuiva ( o persoana fara nume ci fictiva in calitatea ei) tot ceea ce ai tu si astfel s-ar forma un frumos. Sper ca si pentru tine.

Pentru mine e frumos sa pot adormi tarziu in noapte cand canicula nu persista...cand vara dispare pentru moment si sa ma pot intinde in pat, sau pe jos... pe oriunde. Ideea e ca vreau un cerceaf rece care sa ma racoreasca si o perna pufoasa . Dusul nu imi e de ajuns. Si totul se rezuma in somn la rece... si nu ma lasa rece... ci doar ma ajuta sa visez ceea ce-mi doresc. Orice. Si asta e primul pas spre frumos.

Dar nu uita aici e totul numai pentru un vis. Am "muncit" ca sa obtinem o mica parte. Dar ce ne facem cu realitatea? Gasim frumosul?

Imi raspund singur si cred ca si tu ai spune la fel. Il gasim atata timp cat stim sa apreciem lucrurile cu adevarat frumoase.

Ploi de vara ce te uda in adevaratul sens al cuvantului, un sarut prelungit la infinit si un zgomot ce seamana a muzica. Il auzi?

Un soare al diminetii ce iti strapunge privirea vrand sa te trezeasca si care stii ca-ti va fii mereu loial si nu te va uita. Te va trezi, dar tu vei vrea ?

Gustul amar al cojii de portocale ce ascunde un miros placut si gustul ce-l descoperi doar daca esti indeajuns de curios. Un lucru marunt , oare stii sa-l apreciezi ?

Cafeaua nu prea fierbinte , doar un pic dulce si cu o aroma ce o simti din patul incalzit de soare...si te duce la gandul ca o cafea mai buna ca ea n-o sa faca nimeni. Iti lipseste ?

Atunci cand faci un lucru fara sa depinzi de nimeni si stii sa nu ceri nimic, vei stii ca ai sa primesti inapoi un MULTUMESC.

Florile tale din ghiveci ce sunt tot mai frumoase si totusi nu le pui decat apa. Ciudat ca ele pun si suflet. Incearca si tu.

Iar acum gandeste-te la cine a stat langa tine o noapte intreaga si nu te-a lasat sa dormi pentru ca nici tu nu ai vrut, iar cand te-ai trezit ai regasit-o langa tine... inca dormea si avea un zambet pe buze. Era fericita. Tu ai grija sa fie mereu la fel.

Iar acum o noua clipa (sunase telefonu' si am raspuns) acum i-am inchis. A sunat pentru prima data pe ziua asta. Nu conteaza cine ci conteaza ca a sunat.

Sunt lucruri care-mi plac, dar pe care mereu vreau sa le regasesc altfel. Am senzatia ca ma plictisesc atunci cand vad ca nimic nu e nou. Exact cum ai face aceleasi lucruri la nesfarist. Si ma visez vazand frumosul mereu diferit si din ce in ce mai bine.

Imi place sa vad frumosul uneori ca pe mine. Narcisismul nu are stare ci mod de "utilizare". Cineva mi-a spus ca daca nu ma iubesc pe mine nu am sa fiu capabil sa iubesc nici pe persoana de langa mine. Deci "adopt" noile reguli. Suficient cat sa-mi placa.

Un microfon adorabil suspendat il regasesc la distanta mica de gura mea. Castile parca "legate" de urechi si eu. Si as striga din rasputeri in speranta ca tu sa ma auzi asa cum mie , dar si tie-ti place. E frumos sa stii ca poti vorbi si cineva sa te asculte cu drag. Mai frumos e sa ai libertate in ceea ce faci. Totusi si libertatea are limite.

Si ca sa stiu ca m-ai inteles, in "lumea mea" ca si in "lumea ta" sunt lucruri care-mi plac si fac exces de cuvinte cand nu pot sa-ti infaptuiesc o lume si-ti spune ca fara doar si poate frumosul il regasesti doar langa tine. Ramane sa-l apreciezi.

Si restu' sunt lucruri care-mi plac. Si tie ?


P.S Daca-ti place oglinda, mie-mi place frumosul ce-l reflecta.

4 comentarii:

  1. Lucruri care-ti plac si care poate mi plac si mie...:)Scrii frunmos..imi face placere sa citesc ceea ce scrii! ai grija de tine si viseaaz in continuare! Oricand visele pot devenii realitate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti fenomenal.
    Continua sa visezi dar ai grija sa nu iti transformi viata intr-un vis.
    E frumos sa visezi,dar cateodata trebuie sa acceptam si realitatea chiar daca nu e prea frumoasa uneori.

    Adela

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos poti sa visezi...:)!Ce tare?Mi-a facut placere sa citesc din "putinele fraze"care iti apartin;odata cu tine mai facut si pe mine sa visez:D.Un sfat viseaza in continuare...!ce frumos pentru ca visul spune mult mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place sa cant...si stii asta foarte bine...dar atunci am cantat cand nu trebuia:D...poate Radio Fan itzi zike cv?:))

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta, parte din blog