M-am mutat pe JohnCristea.RO

marți, 13 mai 2008

| Inainte sa adorm |


Pentru ora asta atat de tarzie nu am nici pic de inspiratie.Amaratul asta de ceas universal spune ca e doua si patruzeci si cinci dimineata.Mi se inchid ochii, dar simt nevoia sa scriu pentru ca tu sa citesti si sa stii ceea ce simt.Habar nu am despre ce sa vorbesc pentru ca nu am un subiect anume in mine.Sau poate te mint, am foarte multe lucruri sa-ti spun, dar le-am amestecat si nu stiu cu ce sa mai incep.

Cineva mi-a sugerat sa vorbesc despre copilarie.Cica asa e frumos si placut,astfel am sa aflu cum imi e mai bine atunci sau acum.Copilarie? Depinde de unde incep.Vreau sa-mi aduc aminte doar anumite parti si sa nu pasesc in zone care imi sunt "interzise" si pe care nu am sa le inteleg niciodata pentru ca altfel nu ar mai exista cuvantul "NU".

Vezi imagini la televizor cu niste copilasi dragalasi si sunt atat de preferati de toti incat ai vrea sa te intorci in timp si sa devi incent.Nici nu vreau sa-ti pomenesc de frumos, e superb si greu de crezu ca am trecut cu totii prin asa ceva.Daca eu am zambit cand am vazut lumina pentru prima data asa ai facut si tu si cel de langa tine, ce s-a intamplat apoi a fost doar pur destin...si o sa ne mai amestecam prin randuri mult timp de aici incolo.

E frumos sa-ti amintesti, dar s anu traiesti din amintiri.Adu-ti aminte de copilarie si retraieste-o atunci cand ai sansa.Nu te baza doar pe realitate, ai sa te lovesti si lucruri rele si nu ai sa le faci fata.Imi place mirosul de "bebe mic" (pana si mica expresie e adorabila)....miroase a lapte si a puritate....apoi pe zi ce trece aduna cate putin din toate.Dar nu evita rautatea...egoismul si altele...dar poate iti multumesc tie ca ai stiut sa pui si un pic de dragoste si asa am ajuns cu totii visatori.Chiar daca nu recunoastem totusi ascundem o cutiuta plina de amintiri, dar sa nu o dechizi, pastreaza-o pentru ca altii sa o descopere si astfel vei vedea ca amintirea retraita acum cu cineva drag te va face sa devina totul prezent.Absurd de frumos.Curat.Alb.Imaginatia prinde culoare.Si amestec cuvintele ca sa faca o "conexiune"intre mine si tine, nu ma evita pentru ca eu incerc sa te apropii de intelesul "denotativ".Da si daca stau sa ma gandesc bine si sensul conotativ e bun, daca eu iti spun ca imi e somn poate ca sunt obosit sau vreau sa ma culc cu tine...depinde ce crezi tu.

Iar eu am sa cred la fel ca tine.Somn usor...sau zi buna sa ai.Eu iau o "mica" pauza...revin

3 comentarii:

  1. da ce frumos ar fi sa avem o cutiuta in care sa pastram mereu copilaria si sa redevenim copii atunci cand simtim nevoia...acei copii nevinovati care nu cunoasc problemele si rautatea celor din jur...dar vezi...
    cand suntem mici ne dorim sa fim mari si invers...si cat de repede trece timpul...viata nu sta in loc...trece si trece si noi odata cu ea...si ce ne remeane?doar sa ne amintim cu placere de copilarie chiar de nu putem intoarce timpul...acel timp care nu iarta...si eu as vrea sa mai pot fi mica...mi-e dor de copilarie,inocentza,de prietenii pe care ii aveam si cu care ma jucam...mi-e dor sa o am pe mama langa mine si sa ma certe atunci cand gresesc,sa ma sfatuiasca...imi este dor de mine asa cum eram eu odata...dar crestem...mentalitatea se schimba la fel si noi probabil...dar cred ca in adancul sufletului mereu voi ramane un copil...oricum sunt fetitza mamei,nu?:P
    copilaria nu se intoarce...dar ii putem pastra amintirea...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne amintim cu drag de copilarie,este atat de frumos zambetul unui copil,sinceritatea ce il caracterizeaza,sa vezi prin ochii unui copil,ceva nobil.

    RăspundețiȘtergere
  3. "absurd de frumos" buna expresie.in sensul eminescian ..categoric..acel absolut ce se regaseste in imaginar pe care doar cu ochii inchisi il poti trai..k si copilaria noastra..de care mi-ai amintit citindu-ti randurile..si mi-e dor..iar ea este departe,uitata,ignorata...ai dreptate..cel mai bine este sa ne simtim din nou copii "in doi"..hai sa ne pierdem in lumea copilariei...vrei?;;)

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta, parte din blog